29 mart. · PulsTour · Niciun comentariu

Topul destinaţiilor turistice preferate de români în sezonul estival 2016

Destinatiile turistice ale romanilor pentru sezonul estival 2016 au fost cu precadere Spania, Portugalia, Grecia, litoralul romanesc si Bulgaria.

Este adevarat ca aceste destinatii au profitat de turbulentele din Turcia, tentativa de lovitura de stat si atentatele teroriste, determinandu-i pe romani sa renunte la vacantele planificate in aceasta tara. Cu toate acestea, destinatii precum Bodrum sau Antalya, foarte populare in anii anteriori, au reusit sa-i mai atraga pe unii romani.

Spre exemplu, cererea de vacante pentru litoralul Spaniei a crescut cu un sfert anul trecut, la nivelul intregii tari, fata de anul 2015, compensand scaderea inregistrata pentru Antalya si Bodrum, ca urmare a atentatelor si loviturii de stat esuate, care au marcat sezonul anului trecut in Turcia.

In acelasi timp, Algarve, Portugalia, destinatie lansata in premiera in vara 2016, dar si insulele grecesti, litoralul romanesc si cel bulgaresc au inregistrat cresteri de pana la 30 la suta. Pentru vara anului trecut, situarea hotelurilor pe plaja a fost un criteriu decisiv numai pentru familiile cu copii.

Spania, in topul preferintelor anului 2016

Dupa cum aminteam si in randurile de mai sus, Spania a fost in topul destinatiilor anul trecut. De la Mallorca si Tenerife, pe curse charter, pana la Costa Brava, Costa del Sol si Costa Blanca, pe curse de linie, plecarile s-au facut atat din Bucuresti, cat si din Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

In ceea ce priveste vanzarile, acestea au crescut cu un sfert fata de 2015. Pretul mediu al unui pachet a fost de 650 de euro de persoana. Preferintele romanilor s-au indreptat si spre Algarve, o noutate bine primita vara aceasta, care se va afla in oferta multor agentii de turism.

Desi au existat evenimente neplacute in vara anului trecut in Turcia, statiunile Antalya si Bodrum au mers destul de bine, iar cei care au reusit sa treaca peste emotiile momentului s-au bucurat de cele mai bune preturi ale all inclusive-ului turcesc, de la aparitia acestui concept si pana acum, care au fost mai mici cu pana la 30 la suta, datorita situatiei date.

Dupa cum bine stiti, Grecia este o destinatie de suflet pentru romani si preferinta lor pentru insule si pentru zonele turistice de pe continent a dus la vanzari mai mari cu 10 la suta.

Cele mai cerute destinatii au fost Santorini, Zakynthos, Chania-Creta si Mykonos, insa, preferate au fost si Rodos, Corfu si Heraklion-Creta, destinatii pe charter, iar Halkidiki, Thassos si Zakynthos s-au aflat in topul zonelor turistice cu transport individual.

Pachetul mediu per sezon pentru o vacanta pe charter in Grecia a fost de 450-500 de euro/persoana in Creta, Rodos si Corfu, de 580 de euro/persoana in Santorini, de 250 de euro/persoana cu transport individual.

Puls Tour

Agentia noastra ofera solutii complete clientilor sai: planificarea calatoriilor, efectuarea rezervarilor hoteliere si emiterea biletelor de avion. Sistemele de rezervari folosite permit oferirea unor servicii rapide, eficiente si de incredere.

Curs Valutar

Ministerul Turismului - TelVerde: 0800. 86.82.82
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - Tel: 021 9551
PROTECŢIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.; - www.anpc.gov.ro

© Copyright 2017 by PulsTour - Powered by Greenix