Bulgaria – ALBENA

Hoteluri Albena

ALBENA este una dintre cele mai cunoscute statiuni ale litoralului bulgaresc, fiind o statiune mare, cu peste 30 de hoteluri si o plaja care se intinde pe 5 km. Statiunea se afla la 30 km de Varna, unde se afla si un aeroport international, si la 13 km de orasul Balchik.

Albena se aseamana intr-o anumita masura cu unele statiuni de pe litoralul nostru, prin amplasarea hotelurilor aproape de plaja, prin latimea plajei si finetea nisipului.

Statiunea se afla situata intre mare si padure, fiind situata in rezervatia naturala Baltata, astfel incat hotelurile ofera o priveliste frumoasa indiferent de pozitionarea lor. Hotelurile sunt in general constructii vechi, insa majoritatea sunt renovate. Au intre doua si cinci stele, unele dintre ele avand piscina, terenuri de sport sau locuri de joaca pentru copii. O parte dintre hoteluri practica turism in sistem all inclusive, cuprinzand cazare, masa bufet suedez si bauturi locale.

Conditiile de cazare sunt bune la hotelurile de patru si cinci stele si decente la cele de doua si trei stele.

Albena este o statiune care functioneaza din mai pana in octombrie, cu toate ca unele hoteluri sunt deschise tot timpul anului. Este o statiune mai linistita, ideala pentru familiile cu copii.

Pentru petrecerea timpului liber, exista in statiune 13 terenuri de tenis, 7 terenuri de fotbal, piste de bowling, un club de echitatie, mai multe piscine, sali de sport, disoteci si cluburi. Restaurantele au meniuri in limba romana si servesc preparate din peste sau apartinand bucatariei internationale.

 • Taxa de statiune: 1,5 euro/ adult/ zi; 0,75 euro/ copil/ zi 2–11.99 ani;
 • Check-in-ul se face incepand cu ora 14:00 (si se intra cu snack-uri la All Inclusive si cu cina la Demipensiune si se iese cu pranzul) si check-out-ul cel tarziu la ora 12:00;
 • Camera standard de hotel in statiunea Albena are 2 paturi normale (twin) sau 1 pat matrimonial si 1 pat suplimentar (fotoliu / canapea extensibila).
 • In cazul cazarii a 2 adulti si 2 copii sau 3 adulti si 1 copil intr-o DBL, nu se accepta plangeri ulterioare privind confortul si spatiul !
 • Hotelurile isi rezerva dreptul de a percepe la momentul check-in-ului un depozit de 50 eur/camera/sejur pentru posibile pagube cauzate de turisti. Depozitul se returneaza la check-out daca nu se inregistreaza pagube.
 • Clasificarea hotelurilor este data de partenerul bulgar, fiind bazata pe bazata pe criteriile de clasificare locale si poate sa difere de categoria oficiala. Acestea difera de la o tara la alta.
 • Vederea la parc sau la mare a unei camere poate fi partial blocata de vegetatie; vedere la parc se refera la orice alta vedere diferita de vederea directa sau partiala la mare. Vederea la mare nu inseamna intotdeauna ca din camerele respective se poate vedea marea. In aceasta categorie sunt incadrate camerele care au vederea in directia marii. Vederea efectiva a marii depinde de amplasarea hotelului fata de mare, de arhitectura acestuia, de pozitia unor eventuale corpuri din complexul hotelier (terase, restaurante, alte corpuri de hotel) ce sunt situate in fata camerelor, de inaltimea copacilor aflati in  apropierea camerelor, de etajul unde sunt amplasate camerele.
 • 2 copii (2 – 11.99 ani) in Family Room (2 DBL interconectate) cu 2 adulti – adultii platesc tariful de loc in dubla, copiii platesc 50% din tariful de adult in dubla la care se adauga suplimentul pentru Family Room (3 euro/persoana/noapte).
 • Datele de nastere (corecte) ale copiilor trebuie transmise obligatoriu o data cu rezervarea.
 • Nota: Responsabilitatea pentru corectitudinea datelor transmise (nume/prenume turisti, data nasterii – in cazul copiilor, check-in, check-out, hotel, tip camera, nr. oferta speciala sau Early Booking), apartine in totalitate solicitantului. Daca se constata neconcordante intre rezervarea transmisa catre noi si datele reale ale turistilor, diferentele de tarif aparute ca urmare a corectarii revervarii se vor factura ulterior si vor fi suportate de catre solicitant. Verificarea datelor din documentele de calatorie ale turistilor intra in atributiile solicitantului; acesta raspunde direct pentru veridicitatea lor.
 • Ofertele speciale nu se aplica la rezervarile deja confirmate, ci sunt valabile doar pentru rezervarile facute de la data emiterii ofertei si trebuie mentionate in rezervare si pe voucher. In caz contrar, nu se vor aplica.
 • Suplimente de masa pentru apartamente, studiouri si vile:

ATENTIE: pentru unitatile de cazare cu capacitatea de 2+1 / 4+1, “+1” se refera la 1 copil 2-11.9 ani.

Daca aceasta capacitate este depasita, persoanele in plus vor fi taxate cu suplimentele de masa de mai jos:

– Mic Dejun (exceptie Flamingo Grand 5* si Paradise Blue 5*): 3 euro/ adult/ zi si 1,50 euro/ copil/ zi.

Pranz (exceptie Flamingo Grand 5* si Paradise Blue 5*): 6 euro/ adult/ zi si 3 euro/ copil/ zi.

Cina (exceptie Flamingo Grand 5* si Paradise Blue 5*): 6,5 euro/ adult/ zi si 3 euro/ copil/ zi.

Mic Dejun pentru Flamingo Grand 5*: 6 euro/ adult/ zi si 3 euro/ copil/ zi.

Cina pentru Flamingo Grand 5*: 15 euro/ adult/ zi si 7,5 euro/ copil/ zi.  .

Mic Dejun pentru Paradise Blue 5*:  8 euro/ adult/ zi si 4 euro/ copil/ zi.

Cina pentru Paradise Blue 5*:  17 euro/ adult/ zi si 8,5 euro/ copil/ zi.  .

All Inclusive: 18 euro/ adult/ zi si 9 euro/ copil/ zi.

– All Inclusive +: 20 euro/ adult/ zi si 10 euro/ copil/ zi.

Nota: in cazul unui grad de ocupare diferit de cel normal, persoanele in plus vor plati separat suplimentele de masa.

 • Parcare in statiunea Albena

In Albena exista o singura cale de acces (intrare/ iesire), pazita si cu bariera.

PARCARE GRATUITA:

 • Accesul si stationarea – gratuit maxim 30 minute;
 • Parcare Lazur (aflata partea de nord a stațiunii, langa intrarea din drumul Albena – Balcic) – GRATUITA.

PARCARE CU PLATA:

 • Turistii care doresc să rezerve un loc de parcare achita 10 leva/zi. Rezervarile se pot face in avans la Call Center-ul Albena la telefon +359 700 12 110 (luni – vineri 08:30h – 17:00 h) sau la fata locului (in funcție de disponibilitate). Acest serviciu va fi functional incepand cu 04.2017. (intreg sezonul).
 • Nu se tarifeaza suplimentar iesirile din si intrarile in statiune.
 • Locul de parcare va fi rezervat în zone cat mai apropiate de hotelul rezervat.
 • Plata pentru locul de parcare se va face la fata locului.
 • Oaspetii statiunii care nu doresc să rezerve un loc de parcare în avans pot parca in interiorul statunii pentru o taxa de 10 leva/sejur. In acest caz parcarea se va face in functie de disponibilul la momentul sosirii si nu este asigurat un anume loc de parcare. O taxă suplimentară de 2 leva se va plati pentru fiecare iesire /intrare in si din statiune.

Parcarea de la statia de autobuz  de langa intrarea in Albena) – tarif 5 leva/ zi.

► Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.  Copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor

► Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

► Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

TARIFE HOTELURI

ALTE OFERTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA

Bulgaria – ALBENA

BAILE FELIX

VALEA PRAHOVEI

Senior Voyage (2017-2018) – TOSCANA

Puls Tour

Agentia noastra ofera solutii complete clientilor sai: planificarea calatoriilor, efectuarea rezervarilor hoteliere si emiterea biletelor de avion. Sistemele de rezervari folosite permit oferirea unor servicii rapide, eficiente si de incredere.

Curs Valutar

Ministerul Turismului - TelVerde: 0800. 86.82.82
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - Tel: 021 9551
PROTECŢIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.; - www.anpc.gov.ro

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice